Zwemmen

Trainingstijden

Dinsdag

B- & C-Selectie

18:00 - 19:00

A-Selectie

19:00 - 20:00

Senioren & Masters

20:00 - 21:00

Woensdag

B-Selectie

18:00 - 19:00

A-Selectie

19:00 - 20:00

Donderdag

A- & B-Selectie

18:00 - 19:00

Vrijdag

A-Selectie

18:00 - 18:45

Masters

18:45 - 19:30

Zaterdag

A-Selectie

07:15 - 08:15

B- & C-Selectie & Masters

08:15 - 09:15

Trainers

Danieke van der Kooi

A-Selectie

Rob Pestman

A-Selectie

David Kloosterman

A-Selectie

Jacko Korporaal

B-/C-Selectie & Masters

Shenphen Lingtsang

B-/C-Selectie

Denma Lingtsang

B-/C-Selectie

Redmar Visser

B-/C-Selectie

Sophie Hiemstra

B-/C-Selectie

Devenda van der Meer

B-/C-Selectie

Daphne Westra

B-/C-Selectie

Hylke de Jong

B-/C-Selectie

Peter Horsthuis

Masters

Groepen

A-Selectie (selectiezwemmers)

Als je bent begonnen bij de C- selectie, kun je afhankelijk van je inzet en progressie doorstromen naar de B-selectie of de A-selectie. Bij de A-selectie kun je vijf keer per week trainen. Tijdens de trainingen leer je nog meer over de techniek en probeer je jezelf steeds verder te verbeteren. Tijdens de wedstrijden probeer je de persoonlijke records steeds scherper te krijgen. Om mee te kunnen doen aan de Regionale kampioenschappen of Nederlandse kampioenschappen moet je voldoen aan bepaalde limiettijden. Deze tijden zijn afhankelijk van je leeftijd. Gedurende het jaar probeer je de limieten te halen. Dit kan bij de competitiewedstrijden, medaillewedstrijden of bij speciale limietwedstrijden.

B–Selectie (selectieminioren)

De zwemmers van de B-selecties zijn de beginnende wedstrijdzwemmers die op de basisschool zitten. Je wordt opgeleid om uiteindelijk in de A-selectie te zwemmen. De trainingen zijn gericht op het zwemmen van wedstrijden. Er is veel aandacht voor de techniek, maar er word ook getraind op conditie. Met verschillende oefeningen wordt je geleerd om steeds beter en sneller te gaan zwemmen. Je kunt 3 keer per week een uur trainen. Om van de C-selectie door te kunnen naar de B-selectie moet je in ieder geval 100 meter vrijeslag zwemmen binnen 2 minuten en 400 meter vrijeslag binnen 10 minuten.

C–Selectie (beginnende zwemmers)

Als je wedstrijden wilt zwemmen, kun je dit leren bij de zwemafdeling van de Z&PC De Granaet. Je begint dan bij de C-selectie. Hier kun je 1 of 2 keer per week een uur trainen. Je leert dan van trainers hoe je de verschillende wedstrijdslagen moet zwemmen. Dit zijn: borstcrawl, rugslag, schoolslag en vlinderslag. Naast de zwemslagen leer je hoe je moet starten en keren tijdens een wedstrijd, de onderwaterfase en hoe je het beste kunt stroomlijnen. Een paar keer per jaar zijn er wedstrijden, waar je in competitie met andere zwemmers kunt laten zien wat je hebt geleerd. Elke zwemmer in de C-selectie krijgt een zwempaspoort waarin de zwemmer kan zien wat zijn vorderingen zijn en waar nog aan gewerkt moet worden. Als het zwemmen je vlot af gaat kan de trainer of trainster je voordragen voor de B-of A selectie. Een proefperiode van 4 weken in de B- of A selectie zal uitwijzen of je het aan kan. Lijkt het zwemmen je leuk en wil je er meer over weten, kom dan eens kijken bij een zwemtraining. Je kunt ook altijd een paar keer gratis meetrainen. Meld je hiervoor aan door het contactformulier in te vullen. Deze kun je ook gebruiken voor andere vragen. 

Algemene informatie C selectie

Klik op het icoon om het bestand weer te geven.

Senioren

Wil je een keer per week baantjes zwemmen in een groep, dan kun je elke dinsdagavond bij De Granaet zwemmen. Je zwemt in je eigen tempo meerdere baantjes. Tussendoor neem je de week door met je medezwemmers. Na afloop wordt een kopje koffie of thee gedronken.

Masters (recreatieve zwemmers)

Kun je alle zwemslagen of wil je ze graag allemaal leren en conditie op doen, dan kun je bij de Masters zwemmen op dinsdagavond en/of zaterdagochtend. Bij de Granaet hebben we 3 niveau’s. Van beginnende zwemmer tot zeer geoefende zwemmer. Als je wilt kun je meedoen aan wedstrijden of speciale masterwedstrijden.