Regionale Zomerkampioenschappen in Drachten, een succes voor de Granaet

De regionale kampioenschappen in Drachten zitten er weer op. Twee weekenden vol persoonlijke records en medailles.

Frederik Adema kwam maar liefst vijftien keer aan de start en nam ook vijftien medailles mee terug naar Dokkum. Tien keer betrad hij de hoogste trede van het podium, twee keer won hij de zilveren medaille en drie keer brons.

Ook Jacob de Roos mocht twee keer een medaille in ontvangst nemen. Op de 200m schoolslag zwom hij de snelste tijd van heel regio noord en op de 100m vlinderslag werd hij tweede in een PR. Ook de 100m vrije slag zwom hij naar een nieuwe beste tijd.

Merle Stavorinus verdubbelde haar aantal limieten voor de regionale kampioenschappen en verscheen tien keer aan de start, wat negen keer goed was voor een persoonlijke record. Op de langste afstand voor de dames, de 800m vrije slag, werd ze zevende.

Sietse Wijbenga startte het eerste weekend vijf maal en verbeterde daarbij drie keer zijn snelste tijd. Wat op de 100m vlinderslag was dit goed voor een zesde plaats bij de senioren.

Ook Jan Berend Sipma zwom vijf afstanden in Drachten en op alle vijf noteerde hij een nieuw persoonlijk record. Op de 50m vrij, 50m school en 200m rug zwom hij naar de top tien.

Ingrid de Vries startte op drie afstanden, waarbij ze twee keer een nieuw persoonlijk record noteerde. Op de 200m schoolslag werd ze twaalfde.