De Granaet succesvol tijdens regionale minioren finales

HEERENVEEN – Een grote groep van 10 zwemmers; Anna, Mare, Valentijn, Nicole, Tim Yarne, Wyneke Edou, Sophie Devenda, Daphne en Hylke hebben deelgenomen aan de Minioren finale. De beste 24 zwemmers van Groningen, Friesland en Drenthe, per leeftijdscategorie en zwemslag mogen hier aan meedoen.

Voor 8 kinderen was het de allereerste keer dat ze mochten meedoen en dat was super spannend. Er zijn heel veel oude tijden verbeterd, soms met meer dan 10 seconden.

In totaal zijn er 11 medailles behaald, 2 x goud, 7 x zilver, en 2 x brons. Het erepodium voor Nicole met een blinkende gouden medaille op de 100 meter rugcrawl en een zilveren medaille op de 100 meter borstcrawl.

Daphne zwom in een snelle tijd naar het goud op de 50 meter vlinderslag en behaalde op de 100 meter schoolslag, 100 meter borstcrawl en 200 meter wisselslag een zilveren medaille.

3 zilveren medailles voor Hylke op de 50 vlinderslag,100 rugcrawl en 200 wisselslag en een bronzen medaille op de 100 meter borstcrawl. En tot slot Devenda, de rugcrawlspecialist die een mooie verdiende bronzen medaille binnenhaalde op de 100 meter rugcrawl.

Een aantal zwemmers hebben zo snel gezwommen dat ze waarschijnlijk mogen meedoen aan de landelijke (Nederlandse kampioenschappen) finale gehouden op zondag 30 juni te Dordrecht.