50 jarig jubileumfeest Zwem- & poloclub ‘de Granaet’

Deze maand is het 50 jaar geleden dat onze zwem- en poloclub ‘de Granaet’ is opgericht. Voor deze datum werd er ook al in Dokkum gezwommen, maar in 1973 is de vereniging officieel gestart en is de vereniging ook aangesloten bij de KNZB.

Zaterdag 4 november 2023 werd ons jubileum gevierd met een afwisselend programma voor huidige en oud leden. Om 14.00 uur opende onze voorzitter Tom de Jong in het Tolhuisbad de festiviteiten.

Het eerste onderdeel was een individuele zwemwedstrijd vrije slag. De afstand die gezwommen moest worden verschilde per leeftijdscategorie en zwemervaring van de deelnemer.

Daarna kon iedereen die zich had opgegeven, meedoen aan een waterpolowedstrijd. Vervolgens stond de estafette 50 * 25 meter op het programma. Alle deelnemers waren in een team ingedeeld en streden om de eerste plek. Al na 13 minuten en 55 seconden tikte de eerste ploeg aan, zij hadden in die tijd totaal 1250 meter gezwommen!

Daarna volgde de familie estafette, 3 personen van één familie zwommen in estafettevorm 75 meter. Maar liefst 17 families hadden zich hiervoor aangemeld. Teams, bestaande uit pas aangemelde leden en teams bestaande uit allemaal oud leden! Het werd een spannende strijd en uiteindelijk won de familie Adema in 39,23 seconden voor de familie Kraaijeveld en de familie Veltman.

Na de prijsuitreiking in het zwembad, werd het feest voortgezet in de Ijsherberg. Hier stond een buffet klaar voor ons en onze gasten. De zaal was aangekleed met allerlei oude Granaet vlaggen, banners, kleding en foto’s. Daarnaast werden foto’s en filmbeelden vertoond op een groot scherm.

Voor ons jubileum is ook speciale editie van ons clubblad gemaakt, deze werd door de voorzitter overhandigd aan ons oudste lid, mevrouw Siep van der Veen. Vervolgens kon het feest beginnen, herinneringen werden opgehaald, foto’s werden uitgebreid bekeken, er kon gedanst worden en natuurlijk kon er lekker gekletst worden.

Het bestuur kijkt terug op een geslaagde dag en hoopt dat de vereniging nog minstens 50 jaar blijft bestaan.